Peter Ouwerkerk

Peter Ouwerkerk kreeg zijn muzikale opleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam waar hij in 1995, na een concert in de Grote of St.-Bavokerk, zijn diploma Orgel Uitvoerend Musicus ontving.

Daarnaast verdiepte hij zich in kerkmuziek en koordirectie.

In 1994 was hij de eerste prijswinnaar van het Internationale Rijnstreek Orgelconcours in de St.-Stevenskerk te Nijmegen. Sindsdien ontving hij diverse uitnodigingen voor soloconcerten binnen en buiten Nederland (bijvoorbeeld in de Schotse steden Dunblane en Edinburgh, in Londen, Reykjavik (IJsland), Astrakhan en Saratov (Rusland), Polotsk en Minsk (Wit-Rusland) en Rome (St.-Pieter, Santa Maria Maggiore en San Paolo fuori le Muri).

Als organist en basso continuospeler speelde hij met diverse ensembles en orkesten in onder meer het Amsterdamse Concertgebouw en De Doelen in Rotterdam. Van zijn spel verschenen enkele cd’s, ondermeer bij Naxos.

Peter Ouwerkerk publiceerde in internationale tijdschriften over onder meer de componisten Johann Sebastian Bach, Paul Hindemith en Johannes Brahms. Hij is hoofdredacteur van het kerkmuzikale tijdschrift Muziek & Liturgie en is zakelijk leider van het tweejaarlijkse Internationaal Orgelfestival Haarlem. Als dirigent was hij lange tijd verbonden aan het Voorschotens Vocaal Ensemble, waarmee hij met orkest uitvoeringen gaf van ondermeer de Requiems van Fauré en Mozart. Sinds 2011 is hij dirigent van Voci Vivaci.